Hallitus löi kaksi kärpästä yhdellä iskulla, ehkä ihan sattumalta. Samalla kun hallitus asetti rahallisia rajoja Suomessa työskentelevien maahanmuuttajien perheiden yhdistämiselle, hallitus tuli avanneeksi suomalaisen tulopolitiikan solmuja.

Hallituksen on saatettava tämä uusi linjaus pikimmiten elinkeinoelämän ja ammattiyhdistysliikkeen neuvottelijoiden tietoon. Kaikki puheet palkkojen ja työehtojen leikkauksista saadaan lopettaa. Nyt puhaltavat uudet raikkaat tuulet. Ansioita täytyykin korottaa. Kun palkat kehittyvät, Suomi nousee, elämä elpyy, perheet yhdistyvät.

Hallitus siis kertoi epäsuorasti, että eläminen täällä on kallista. Kun toimeentulon raja on nyt asetettu, silloin se on myös köyhyyden raja. Eihän rajoja voida muulla tavalla tulkita.

Vai käykö tässäkin asiassa niin, että ensin innostutaan ja sitten nolostutaan ja vedetään esitys takaisin? Sitähän olemme nähneet hallituksen tekevän.

Kirjoittaja Metallin ao. 28:n varapuheenjohtaja Arne Mäenpään (vas.)

Mielipidekirjoitus Pohjalaisessa 17.2.2016

Kirjoitus luettavissa Pohjalaisen sivuilla täällä >>