Sosiaali- ja terveyslautakunta, joka tuntee ihmisten olosuhteet parhaiten, ei suostunut nostamaan palvelumaksuja niin paljon, kuin johtajat vaativat. Se ei tyydyttänyt kaupunginjohtajaa, vaan päätös korotuksista siirretään sinne, jossa se porvarienemmistöllä menee läpi. Palvelumaksut ja taksat ovat myös veroluontoisia maksuja, ja niitä maksavat aina prosentuaalisesti enemmän pieni- ja keskituloiset.

Kaikkein heikoimmassa asemassa oleviin kohdistetaan yhä vain lisää säästö- ja leikkaustoimenpiteitä. Esimerkkinä kokeilut vähentää henkilökuntaa hoitolaitoksista, joissa hoitajia on jo muutenkin liian vähän.

Vähennetään yksi kaupunginjohtaja, jonka puuttumista eivät kuntalaiset edes huomaisi. Rahalla palkattaisiin ainakin kolme hoitajaa, ja kahdella saataisiin jo kuusi. Kaupunkimme on liian monien isopalkkaisten johtajien ylläpitäjä. Asiat tulisivat pienemmälläkin organisaatiolla hoidetuiksi, ehkä paremminkin. Parhaat asiantuntijat työssä kuin työssä löytyvät yleensä siltä tasolta, joka sen työn käytännössä tekee.

Kaupunginvaltuutettu Taina Inkeri Lehto

Mielipidekirjoitus Pohjalaisessa 12.1.2016

Kirjoitus luettavissa Pohjalaisen sivuilla täällä >>